Pemandu Uber difitnah dan dipukul tanpa kaji selidik

Pengakuan dari pada Adik ipar mangsa sendiri

Pemandu uber kena pukulPemandu uber kena pukul

7/6/2017. Jam lebih kurang 3 petang, Lokasi Paya Terubong, Pulau Pinang.

Lelaki ini ialah abg ipar aku sendiri, nama dia Sukri Ramli ,kerja dia ialah part time sebagai pemandu Uber, semalam 6/6/2017, dia dapat customer warga Vietnam yg sruh pickup dia dekat Paya Terubong, Pulau Pinang, lepas settle semua kerja seperti biasa. dia pun macam biasa pergi ke tempat kerja di balik and sambung kerja

Then keesokkannya or hari ini 7/6/2017, semasa melakukan kerja sebagai pemandu Uber, Beliau menerima satu panggilan dari perempuan Vietnam tersebut untuk mengambilnya di tempat yg sama iaitu Paya Terubong, mmg standard la kan customer, mmg kerja dia sebagai pemandu Uber pun, so Sukri ni pun pergi lakukan kerja macam biasa. Setelah sampai, perempuan Vietnam tu pun naik lah.

Tiba-tiba, kereta yg dipandu beliau ditahan oleh sekumpulan lelaki bangsa Cina, seramai lebih kurang 20 orang dan 2 orang yg bersenjatakan Kayu Besbol, Sukri ni pun terbingung apa kesalahan dia ? so dia turun utk tanya, tak sempat nak tanya terus dihentam beramai-ramai dan 2 orang dri Cina tersebut memukulnya dgn kayu besbol serta ORANG AWAM sekali join pukul, mmg teruk dia kena, Lastly dia bertahan lah kan, dan tanya apa kesalahan dia ?

Cina tersebut memberitahu Sukri ni telah melakukan GANGGUAN SEKSUAL kepada perempuan Vietnam tersebut, so Sukri ni kata la bila masa yg aku buat ? Perempuan Vietnam tu kata ada bukti video, lepas dah teruk kena hentam, dan ditanya mana video dan bukti, Lastly, perempuan Vietnam tu kata tak ada video, Abes yg Sukri ni kena pukul naya lah kan ?

Lepas tu selamatlah seorang Melayu yg baik hati, beliau adalah Anggota Polis, datang membantunya. yg mana dok viral taktau cerita sebenar, mai jumpa saya dulu.

Kena pukul ramai-ramai dengan senjata satu hal, kereta lagi dipecahkan oleh sekumpulan Cina nie, sapa nak bayar ? and aku rasa sangat marah and kesal dkt perempuan Vietnam yg menfitnah dia smpai jadi kes macam nih, Aku tak maafkan dan Semoga kes ni dapat Keadilan Mahkamah Dunia dan Allah S.W.T. Saya abaikan semua mulut-mulut orang yg berkata buruk kpd beliau. Insyaallah kebenaran di pihak yg benar.

Saya mintak semua warga Facebook untuk Viralkan kes ni untuk bersihkan nama beliau yg telah tercalar, and tiada bukti pun yg mengatakan dia melakukan Gangguan Seksual. 😔, kalau kena dekat keluarga sendiri apa perasaan anda ? 😥
Kalau anda tak paham apa yg saya smpaikan, boleh lah pm saya.

Via: Amyrul Syazafry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *